DNV GL

Breadcrumbs

Tvrtka Ferrari certificirana je prema novoj ISO 9001 normi

Tvrtka DNV GL certificirala je tvrtku Ferrari prema ISO 9001:2015 normi, čime je Ferrari jedna od prvih organizacija certificiranih prema novoj verziji norme sustava upravljanja kvalitetom.

SHARE:
PRINT:
Certification by DNV GL
Tek nekoliko dana nakon objave ove norme, talijanska automobilska kompanija, jedna je od prvih organizacija u Italiji i u svijetu certificirana po navedenoj normi od strane međunarodnog certifikacijskog tijela DNV GL.
  • Published:
  • Author:
  • Keywords: Business Assurance

Prema novoj normi, objavljenoj u rujnu 2015., koncept kvalitete razvio se od pojma sukladnosti do pojma održivosti. Nicola Privato, regionalni menadžer DNV GL-a, izjavio je “ Iznimno sam ponosan što sam imao prilike pratiti Ferrari u procesu koji vodi k recertifikaciji. Smatraju se predvodnicima jer su uspjeli provesti certifikaciju  tek nekoliko dana nakon objave nove ISO norme i novih zahtjeva.” Ova je tvrtka također predvodnik  kada je u pitanju novi dio norme koji se odnosi na razmišljanje temeljeno na rizicima. To je sistematski proaktivni i preventivni pristup upravljanju rizicima koji pomaže tvrtkama identificirati moguće buduće prilike.