DNV GL

Breadcrumbs

Hrana i piće- upravljanje lancem opskrbe: trošak ili prilika?

SHARE:
PRINT:
DNV GL - Business Assurance and GFK Eurisko carried out a survey on the management of the Food & Beverage supply chain.

Kada govorimo o lancu nabave hrane i pića, koristi ostvarene od akcija usmjerenih prema djelovanju na rizike premašuju troškove. To je činjenica s kojom se slaže 1 od 2 ispitanika koji su sudjelovali u ispitivanju provedenom od strane DNV GL Business Assurance i GFK Eurisko. Ispitivanje je uključilo oko 500 stručnjaka iz kompanija u Europi, Sjevernoj Americi, Južnoj Americi i Aziji, iz područja hrane i pića

Sigurnost hrane (63%) i kvaliteta (54%) područja su lanca nabave koja kompanije smatraju osobito ranjivim.

Financijski rizici (38%) smatraju se manje opasnima , zajedno s pravnim i regulatornim usklađenjem (35%) i izazovima upravljanja okolišem (29%). Najmanje značajnima smatraju se rizici povezani s odnosima sa zajednicom (10%) i etička pitanja (8%). 

Neki od ostalih zaključaka:

  • Financijski rizici veća su briga u Europi i Sjevernoj Americi u odnosu na Aziju i Južnu Ameriku 
  • Ne postoji jedinstven recept za djelovanje na rizike. Organizacije se oslanjaju na više usklađenih aktivnosti
  • Pritisak od strane klijenata ključan je razlog primjene upravljanja rizicima (52%).
Pridružite nam se Jeste li korisnik DNV GL usluga i želite biti dijelom ViewPoint zajednice? Postanite član