DNV GL

Breadcrumbs

Je li Vaš lanac opskrbe spreman za budućnost?

SHARE:
PRINT:
Is your supply chain fit for the future? Survey from DNV GL

Održivost lanca opskrbe postaje sve važnija To je osnovni zaključak međunarodnog ispitivanja provedenog od strane DNV GL i GFK Eurisko na 2,160 ispitanika iz različitih poslovnih sektora i Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi i Aziji.

Globalizacija i povećani broj sudionika u lancu nabave dovode do sve veće potrebe za sigurnošću i pouzdanošću. Održivost porijekla proizvoda i usluga sve je češći zahtjev koji postavljaju kupci u različitim poslovnim sektorima. 

Tvrtke koje neće biti u stanju odgovoriti na te izazove biti će sve manje konkurentne.

Neki od zaključaka ispitivanja:

  • 80% tvrtki pod pritiskom je kupaca koji zahtijevaju osiguranje održivosti lanca nabave.  Od svih grupa zainteresiranih strana, kupci su najviše zainteresirani za održivost. Oni u većem postotku od zakonodavaca (33%), lokalne zajednice (7%), nevladinih organizacija (4%) i udruga (2%) predstavljaju pokretače
  • 41% tvrtki održalo je bar jedan audit dobavljača u zadnje tri godine
  • Unatoč ovim poteškoćama, tvrtke smatraju da koristi nadmašuju troškove. Mogućnost ispunjenja zahtjeva i očekivanja kupaca (54%) ključan je razlog. Lideri su ti koji imaju najveće koristi u smislu poboljšanja svojih poslovnih rezultata kroz:  povećani udio na tržištu (45%), komparativnu prednost (52%) te ojačavanje brenda (59%).
Pozivamo Vas da preuzmete rezultate našeg ispitivanja.
Pridružite nam se Jeste li korisnik DNV GL usluga i želite biti dijelom ViewPoint zajednice? Postanite član