DNV GL

Zašto potvrđivanje proizvoda?

Product assurance by DNV GL

Želite više informacija?

Kontaktirajte nas

U modernom svijetu svi su okruženi proizvodima. Proizvodima koji nam u većini slučajeva olakšavaju svakodnevni život, no koji također mogu predstavljati opasnost ili prijetnju našem zdravlju ili okolišu.

Sigurnost u Vašem svakodnevnom životu

Što ako se Vaš punjač za laptop iznenada zapali, drvena igračka koju Vaše dijete voli stavljati u usta sadrži otrove, ili je pak lift odlučio naglo punom brzinom krenuti prema dolje?


Srećom, za krajnjeg korisnika, većina proizvoda podliježe pravilima i regulativi koji postavljaju zahtjeve u odnosu na rizike i pritišću prodavača proizvoda da osigurava sigurnost proizvoda.  


Pravila i regulativa može biti definirana od strane služenog tijela , interesne skupine, ili pak nekog relevantnog neovisnog tijela. Mnogo je različitih primjera takvih zahtjeva, no zajednički nazivnik većine njih je da neko neovisno tijelo treba provjeriti i istražiti proizvod i izdati izjavu o njegovoj sukladnosti. To se najčešće naziva Certifikacija proizvoda ili Potvrđivanje proizvoda. 

Product assurance by DNV GL

Globalizacija

Ne tako davno, proizvođači su trebali prolaziti vrlo komplicirane procese dobivanja odobrenja za pristup svakom pojedinom tržištu na koje su željeli plasirati svoje proizvode. Procesi su bili različiti kao i tehnički zahtjevi. 


Zahvaljujući pritiscima industrije na globalnu trgovinu i naporima međunarodnih institucija za norme, proizvođači sada mogu smanjiti svoje troškove testiranjem i certifikacijom svojih proizvoda jednom za potrebe relativno velikog tržišta i dobiti odobrenje u mnogim zemljama. Ključan u tom procesu može biti DNV GL.


Mi imamo globalnu mrežu ureda koji Vam mogu pomoći ukoliko imate proizvod koji želite analizirati u odnosu na različite zahtjeve. 

Product assurance by DNV GL

Ključne usluge koje nudimo

CE označavanje proizvoda primjenjuje se na širok spektar proizvoda kojima se trguje u zemljama članicama EU i Europskog ekonomskog prostora.


Mi ćemo Vas voditi kroz proces odabira odgovarajućih pravila i regulativa za Vaše proizvode, uključujući relevantne norme i specifikacije za koje trebate dokumentirati sukladnost. Kada ste spremni pokazati svoju dokumentaciju o sukladnosti, mi ćemo ju sustavno i profesionalno proučiti. 


Koristite li djelotvorne načine upravljanja kvalitetom proizvoda? Pregledajno ih zajedno i pronađimo mogućnosti za poboljšanje.

Kako Vam možemo pomoći?

Kontaktirajte nas